Alle har en indre Frank – derfor har Klovn succes

Alle har en indre Frank – derfor har Klovn succes

af -
0 67

Det er for nylig blevet offentliggjort, at der kommer en ny sæson af Klovn. Det er den syvende sæson, og vanen tro med Frank Hvam og Casper Christensen som manuskriptforfattere og skuespillere. Den store succes med både serien og filmene har gjort Frank til folkeeje. Danskerne elsker at se ham dumme sig, og komme ud i tå-krummende situationer. Filmen "Klovn - The Movie" blev set 850.000 gange, og toeren "Klovn Forever" blev set mere end en halv million gange.

FrankVia Per Arnesen

Klovns succes overrasker filmekspert Peter Schepelern, der er lektor ved Københavns Universitet. Han mener, at serien og filmene er en moderne version af den danske folkekomedie. "I "Klovn" går uskylden af den danske folkekomedie, fordi de bøvede hundehoveder, som vi kender og elsker fra Olsen-Banden, føres ind i vores medienarcissistiske tid, og vi får et satirisk vrid, som passer rigtig godt ind i vores moderne samfund", forklarer han.

 

Identifikation har skabt succes

Frank Hvam mener, at alle har en indre "Frank". "Folk kan identificere sig med et menneske, der falder og slår sig. Det gør vi alle sammen. Og den der kamp for at fungere i sociale sammenhænge og overholde sociale spilleregler. Vi dummer os alle sammen dagen lang. Det handler bare om, hvor godt vi skjuler det," fortæller han.

Frank2Frank3Frank4Via Youtube

Igennem de seks sæsoner og de to film har vi kunne følge Frank i hverdagsproblemer. Ligesom man tror, at det ikke kan gå mere galt for stakkels Frank, ja så bliver det faktisk altid værre. Vi ser at alle løgne og alle pinlige situationer kommer frem i lyset på et tidspunkt - men først til sidst, når alle løgne er afprøvet, og der ikke er andet for, end at fortælle sandheden eller blive opdaget.

Den identifikation opleves som en "godt det ikke er mig, der er Frank - følelse", og vi føler medlidenhed med Frank, fordi vi kan genkende vores problemer på skærmen. På andre tidspunkter sidder vi tilbage med en fornemmelse af, at vi er bedre end Frank, fordi vi naturligvis ville tackle den situation han er i helt anderledes og slet ikke komme ud i alle de tå-krummende situationer.

"Klovn er en moderne, ironisk komedie. Den ligger inden for trenden med pinligheds-komik, og den har et skær af dokumentarisme. Befolkningen trænger altid til komik og særligt god komik," mener Peter Schepelern om "Klovns" succes.

 

Hvad kan vi forvente os i den nye sæson?

Syvende sæson af "Klovn" kommer til at handle om hverdagsproblemer, som vi kender det fra tidligere sæsoner. "Vi har savnet de små historier. Igennem tre spillefilm har vi arbejdet med det store drama og de store følelser, hvor alt er på spil. Det har været sjovt, men også voldsomt. Nu glæder vi os til at vende tilbage til hverdagen og grine af de små ting. Hvor et helt afsnit kan gå med at fange en muldvarp eller klage over en fordærvet pebersovs. Og så gøre det til et stort problem," siger Casper Christensen og Frank Hvam.

Handlingen udspiller sig i nutid, altså i 2017, og ikke fra hvor vi slap serien i sæson 6 fra 2009. Derfor følger den samme ånd fra de tidligere sæsoner. Der kommer til at være en god blanding af nye historier og nye karakterer, men også et gensyn med gamle karakterer.

Sæson 7 har præmiere i 2018, men fortvivl ej! Der er allerede nyt fra Frank og Casper i år. Deres tredje film "Dan Dream" har præmiere den 30. marts. Se traileren her:

 

Kilder:

DR

TV2

Ingen kommentarer

Kommentér på artiklen