Fnat i omløb på gymnasium

Fnat i omløb på gymnasium

af -
0 171

Der er opdaget fnat på to elever på Skive Gymnasium. Dermed er fnat i omløb rundt omkring i det danske ungdomsliv, men hvad kan man gøre for, at den kløende sygdom ikke smitter?

via GIPHY

Fnat. Sygdommen som især er kendt indenfor efterskoler, højskoler og gymnasier er igen i udbrud. På Skive Gymnasium er to elever i hvert fald ramt af sygdommen, det fortæller rektor Lars Erik Nielsen til Skive Folkeblad.

Watch out

Det er ofte i ungdomsmiljøer med masser af fysisk kontakt, at sygdommen blomstrer, og sygdommen spreder sig ufatteligt stærkt. Så watch out - alle kan blive smittet, og det går hurtigt. Du kan blive smittet ved et håndtryk, et kram og selv ved at sidde på en sofa, hvor en inficeret har siddet. Det skyldes, at miden kan overleve i op til 36 timer uden at sidde på kroppen. Du skal derfor også være opmærksom, hvis du har haft andre på besøg i din seng.

via GIPHY

Sprit eller ingen kontakt

Mærker du kløen omkring sengetid, kan det meget vel være fnat. Kløen er nemlig værst omkring sengetid, da miden bedst kan lide din sengs temperatur. Det oplyser Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside. Selve miden er 0,25 mm. Hvilket svarer til, at der kan være 270 mider på en 50-øre. Miden er derfor så lille, at man skal have gang i luppen eller have suverænt gode øjne, hvis man skal kunne se den med øjnene.
Første gang en person har fnat, kan der gå flere uger før, at den smittede kan mærke kløen.
Derfor kan mange allerede gå rundt med miden og være smittet. På Skive Gymnasium har rektoren allerede fået sat spritautomater op, som hjælper med at slå miderne ihjel. De to inficerede gymnasieelever er under behandling, og de kan derfor ikke smitte mere. For at undgå fnat skal du derfor ikke komme i nærkontakt med folk, som kunne have sygdommen, og hvis du er i tvivl om hvorvidt, du er blevet smittet gå til læge og få behandling.

Ingen kommentarer

Kommentér på artiklen