Overblik: Nyt udspil fra justitsministeren skal presse bandekriminelle

Overblik: Nyt udspil fra justitsministeren skal presse bandekriminelle

´´I dag trækker vi en streg i sandet. Nok er nok.´´

Sådan siger justitsministeren Søren Pape Poulsen på pressemødet om den nye bandepakke.
Et udspil, der kommer i kølvandet på de mange bandeskyderier i 2016. Det blev opgjort til 54 skudepisoder, hvilket ifølge Pape er tredobling på blot et år. Det har fået bandepakken "Bander bag tremmer" i støbeskeen, og resulteret i 28 initiativer til bekæmpelse af rockere og bandekriminelle.

Her er et overblik over nogle af initiativerne:

 

Opholdsforbud i særlige områder efter afsoning

Pape vil indføre forbud i bestemte områder ved domsafsigelse. Her vil man afskære afsonede i at genskabe kontakt og vende tilbage til kriminelle miljøer, hvor de kom fra.
Søren Pape er ikke kommet med noget konkret om, hvordan man i praksis vil holde opsyn med, at opholdsforbuddet ikke overtrædes.

 

Lukning af rockerborge

Med dette initiativ vil politiet, ved en sikkerhedsvurdering for naboerne, kunne lukke en rockerborg midlertidligt. Pape vil give nye redskaber til kommunerne, så de kan forbyde bygninger i at blive samlingspunkt for rockere og bander.

I dag har politiet kun myndigheden til nedlukning, hvis der er gjort brug af skydevåben eller eksplosivestoffer.

via GIPHY

 

Flere i exit

Et forsøg på at få flere i exit. I et exitprogram får personen hjælp, og vejledning til at træde ud af bandemiljøet. Pape vil gøre det umuligt for indsatte at komme på prøveløsladelse, hvis de ikke er i exit.

For personer i exitprogrammer uden for fængslet vil Pape lave et indleveringstilbud. Her kan skydevåben frit blive indleveret til politiet, uden tiltale.

 

Pres på rockerne og banderne

En ny taskforce oprettes bestående af politiet, anklagemyndigheden, kommunerne og SKAT, som skal stå stand-by og være klar til at handle på en specifik sag. Hurtigt og effektivt.

Pape styrker anklage-og efterforskningsarbejdet ved at indsætte 25 kompente analytikere. De skal i fællesskab med anklagere og efterforskere finde sammenhænge og røde tråde mellem forskellige sager.

Yderligere, vil politiet være mere til stede ved større arrangementer.

 

Forbyggende arbejde? 

Der var i bandepakken ingen initiativer for at undgå unge havner i bandemiljøet. Søren Pape Poulsen udtalte til pressemødet, at det kommer i et andet udspil. Her med initiativer for at mindske ungdomskriminalitet og "stoppe fødekæden til banderne," udtalte Pape.

 

via GIPHY

 

Ingen kommentarer

Kommentér på artiklen